Ymy.po (Občasný) - 29.12.2007 > Magid> tak když sbírka receptů tak tady přihazuju jeden:
Srnčí ragú se smetanou
600 g srnčího masa bez kostí, 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny, 50 g slaniny, lžička meté papriky, 4 zrnka pepře, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 2 dl kysané smetany, citronová šťáva, 1 lžičky octa, 4 zrnka pepře, sůl
Očištěné maso odblaníme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme oloupanou nakrájenou cibuli, očištěnou nakrájenou zeleninu a osmažíme dorůžova. Poto přidáme kostky masa, po všech stranách opečeme, zalijeme horkou vodou nebo vývarem z masoxu, osolíme, okořeníme, přidáme půl lžičky octa a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a smetanou a povaříme. Vařenou omáčku prolisujeme a dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Maso vrátíme do omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem, bramborovými nebo krupicovými kroketami