|
Ve VAŠEM prostoru redakce Totemu nezodpovídá za obsah jednotlivých příspěvků. |
|
| |
...tři dny staré zelí mi chutná moc, segedín je nejlepší čtvrtý den, ale ať si to zelí nechají, já chci bučíček, trochu zeleniny, brambory, pár dnů před výplatou je máme několikrát denně, na různé způsoby, já mám rád bramboráky, když z nich ještě kape olej, ovoce spíše jako zavařenina, máme jich dost ve sklepě, bývalo to lepší, ale dost sklenic nám ukradli sousedovi kluci, mají to doma složité, tak jsem nic nehlásil.
Mým zajímavým trávicím ústrojím prošlo tolik zabijaček, nákupů od řezníka, všelijakých žranic, v práci jsem na žádné oslavě nikdy nechyběl, mé ústrojí si zaslouží vyznamenání, ta bych nosil nikoli na hrudi, ale pěkně zavěšené na opasku, jako mají američtí policisté své služební odznaky.
Záviděl jsem Jardovi od nás z práce, byl na jedné oslavě, hodně se tam pil rum, on se zasnil a povídá, že toho rumu vypil tolik, až mu vytékal z krku, a dodal, kdyby přes sítko nechal vytéci ten krční rum, tak má tři flašky pro další soukromou potřebu.
Litoval jsem ale souseda Pepíka, který si nechal dát do hlubokého talíře zelí, obložil je houskovými knedlíky do vějíře, doprostřed dal kousky vepřového, vše nechal zalít mastnotou, až vše plavalo, pořád si přidával a nakonec skončil se žlučníkovým záchvatem v nemocnici.
Já jsem od té doby opatrný, zařazuji do jídla trošinku zeleniny, malounko ovoce a rum!
|
|
|