Co se má zobrazovat
Tvé další možnosti
Pomůžeme, poradíme
velmi pěkně napsané, líbí :)
(jen myslím, že by mělo být krále Leara - pokud tedy máme na mysli toho samého.. .-)
jj to je ze života :)
rozumná svině zní dobře a výstižně :)
já prostě nechci, aby se z rubriky "próza" stala rubrika "slohovky" nebo "milý deníčku, můj milášet mne nemá lád, asi si něco udělám" a tak :)
jak říkám, jako slohovka to může být nadprůměr, ale jako umělecké dílo je to o ničem...
tvým cílem by mělo být, aby ti nejen kamarádi znalí souvislostí, ale i lidé, kteří o tobě nic nevědí říkali, žes to úžasně vystihl. Pokud ti to budou říkat i cizí lidé, tak na totemu dostaneš těch bodů víc...
nemusíš psát všechno nalajnovaně, na druhou stranu, nikdo ti do hlavy nevidí... je to stejný jako když se díváš na film a hlavní hrdina-detektiv bude pátrat po vrahovi a zničeho nic ukáže na souseda a řekne: "vrah jste vy, protože já to vim" a tím knížka skončí (pokud nevysvětlíš, jak to hlavní hrdina ví, tak jsi stvořil špatnou detektivku)
já bych řekla, že pokud člověk toho profesora nezná, tak některé narážky nemůže pochopit, resp. nemůže si být jist, jestli to co píšeš je myšleno vážně, nebo je to ironie (např. poznámka o vtipu na téma syn Fidela Castra - kdo neví o čem je řeč, jen pokrčí rameny a povahu profesora mu to nijak nepřiblíží...
navíc na tak krátkém textu je až moc vět o tobě, a vůbec si myslím, že by ta "charakteristika" mohla jít víc do hloubky, nehledě na to, že sice tohle mohlo uspět jako víceméně originální slohovka, ale v konkurenci s některými díly tu, je to "jen slohovka"